• Školský ples 2024
          • Školský ples 2024

          • Keďže plesová sezóna je v plnom prúde, neobišla ani našu školu. Dokonca sme „plesali“ až dva dni! Deťúrence z I. stupňa sa v stredu poobede zaodeli do rôznych masiek počnúc princeznami, ježibabami... a končiac pirátmi. Všetky masky boli nádherné a naozaj si rodičia aj deti dali záležať, aby sa podobali svojim filmovým a rozprávkovým hrdinom. Do tanca hral DJ Kováč,  ktorý plnil všetky požiadavky a deti si schuti zatancovali. Tombola bola naozaj bohatá a každý s napätím očakával, či „vytiahnu“ práve jeho.

            Vo štvrtok sme pokračovali s II. stupňom. Tu už si „veľkáči“ masky nedali, ale dievčatá si obliekli krásne šaty a z chlapcov sa stali gentlemani odetí do oblekov a košieľ. DJ sa snažil, zahral každú pesničku, o ktorú decká požiadali. Zistili sme, že neovládajú len slovenčinu a maďarčinu, ale v pohode odspievali aj španielske a talianske piesne. Kultúrny dom sa ozýval nadšenými výkrikmi aj pri ťahaní tomboly, ktorá bola aj v tento deň pestrá, za čo ďakujeme všetkým rodičom a sponzorom, ktorí sa o ňu pričinili. Aj tento rok si deti volili svoju kráľovnú a kráľa plesu. Tohtoročnými víťazmi sa stali Rebeka Pinek z IX. A a kráľov sme mali dokonca dvoch – mali rovnaký počet hlasov: Jakub Chalmovský z IX. A a Filip Macalák z IX. C. Ples sme si všetci užili a veríme, že o rok bude opäť taký vydarený, ako bol tohtoročný!

        • Zážitková prvouka
          • Zážitková prvouka

          • Žiaci druhého ročníka sa v týchto dňoch učia o pôde. Toto učivo nie je veľmi obľúbené, tak sme sa rozhodli, že si ho zatraktívnime. Vymysleli sme si projekt s názvom "Jedlá pôda" - čiže pôda, ktorá sa dá jesť. Živé, neživé a odumreté súčasti sme nahradili piškótami, cereálnymi guľôčkami, sušeným ovocím, čokoládovým pudingom, gumenými cukríkmi a  grankom. Pri projekte sme zapojili zrak, sluch, čuch, hmat a v neposlednom rade aj chuť a pritom sme sa dobre zabavili a aj najedli. 

        • Beseda so zubárkou
          • Beseda so zubárkou

          • V ŠKD prváčikov navštívila pani zubárka. Vysvetlila im, ako si majú správne čistiť zúbky a ústnu dutinu, aké potraviny majú konzumovať, aby mali zúbky zdravé a bez kazov 🦷.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 15.1.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže "Hviezdoslavov Kubín" pre žiakov 1.stupňa. Súťažilo sa v dvoch kategóriách : prednes poézie a prózy. Deti v rozsahu dvoch až piatich minút ukázali porote aj svojim spolužiakom svoje mimoriadne umelecko-recitačné schopnosti. Rozhodovanie  nebolo pre porotu jednoduché, pretože výkony detí boli na vysokej úrovni.

            Vyhodnotenie je nasledovné :

            Poézia :

            1.miesto - Nela Rabová - 3.B

            2.miesto - Leila Stanová - 3.A

            3.miesto - Sofia Donovanová - 2.B

            Próza :

            1.miesto - Nina Haffnerová - 4.A

            2.miesto - Sofia Pintérová - 3.B

            Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom blahoželáme a prajeme veľa šťastia na obvodom kole. 

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • Školské kolo biologickej olympiády kategórie C sa uskutočnilo 11. januára. Je to súťaž pre žiakov 8. a 9. ročníka,ktorí si svoje vedomosti preverili a zabojovali o dve postupové miesta do okresného kola tejto súťaže. v tomto  školskom roku sa súťaže zúčastnilo 5 žiakov : Filip Macalák, Bruno Tóth, Adrián Lenkey, Ema Halmi a Jakub Koreň. V projektovej časti súťaží Samuel Koreň.

        • Deti a architektúra
          • Deti a architektúra

          • Už piaty rok sa naša škola zapája do výtvarnej súťaže: "Deti a architektúra".

            Cieľom projektu je prostredníctvom kreatívneho a interaktívneho e-learningového kurzu naučiť deti a mládež vnímať architektúru, spoznávať zaujímavé diela slovenskej aj svetovej architektúry a podnecovať u žiakov záujem o architektúru, stavebníctvo a životné prostredie, v ktorom žijeme. Projekt je určený najmä 10 až 15-ročným žiakom.

            V školskom roku 2023/24 je e-learnigový kurz zameraný na tému „Zelená architektúra, zelené stavebníctvo“. Objasnili sme  dôvody, prečo je nevyhnutné navrhovať tzv. zelené a udržateľné budovy a celé mestské štvrte a ukázali sme žiakom najnovšie a stavebne zaujímavé riešenia zelených budov v Európe aj na Slovensku. 

            Do súťaže sa zapojili deti 5., 6., 7. ročníkov. Mali navrhnúť vlastnú " zelenú mestskú štvrť alebo budovu" . 

            Vznikli veľmi zaujímavé,  kreatívne a pekné práce. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do súťaže, pedagógom za usmernenie pri tvorení  a prajeme každému veľa šťastia pri vyhodnotení najkrajších prác. Tešíme sa opäť o rok!