•                                  Materáčik
          • Materáčik

          • Dňa 29.5. sme mali poslednú hodinu nášho projektu „Materáčik“ s našimi budúcimi prváčikmi. 8 mesiacov usilovne pracovali na hodinách slovenského jazyka, kde si rozširovali slovnú zásobu, precvičovali si grafomotorické zručnosti, zoznamovali sa s písmenkami, učili sa básničky, pracovali na interaktívnej tabuli a našli si nových kamarátov. Právom si zaslúžili trochu zábavy a športu. Deti nám v športových disciplínach predviedli svoju obratnosť, rýchlosť a disciplinovanosť. Spoločne strávený čas bol pre každého obohacujúci a už teraz sa tešíme na našu „Letnú školičku“ v auguste. Rodičom ďakujeme za prejavenú dôveru a prajeme úspešný štart v novom školskom roku!

        • Čítajme si
          • Čítajme si

          • Linka detskej istoty už po 14-krát organizovala podujatie „Čítajme si...“, ktorého hlavnou myšlienkou je zvýšiť záujem detí o čítanie kníh.  Aj naša škola si plne uvedomuje dôležitosť tejto témy a je aj v našom záujme vzbudiť v deťoch záujem o čítanie, pretože okrem toho, že prináša nesmierne potešenie, vytvára bohatú slovnú zásobu, zlepšuje schopnosť koncentrácie a porozumenia, zlepšuje kreativitu, rozširuje vedomosti, zlepšuje pamäť, rozvíja schopnosti analytického myslenia, motivuje, znižuje stres a má ešte veľa iných benefitov. A preto  sa deti na 1.stupni zapojili do čitateľského maratónu v spolupráci našich pedagógov ale i knižnice a to od 22.5. do 26.5. Počas celého týždňa deti so svojimi učiteľmi čítali rôzne príbehy a rozprávky a to nielen v slovenskom jazyku, ale aj v maďarskom, ruskom, ukrajinskom i anglickom jazyku,  čím sme podporili aj myšlienku inklúzie a integrácie. Veríme, že sme deti dostatočne motivovali a namiesto telefónu do ruky zoberú dobrú knihu.

        • Judo - 4. kolo
          • Judo - 4. kolo

          • Dnes sa nám zadarilo a žiaci boli veľmi šikovní. 

             

            28.5.2023 ,, hosťovanie" v BBK 4. kolo turnaja mladých nádejí v Lučenci.

            11 klubov, 143 súťažiacich. 

            ZŠ Adyho 6 reprezentovalo 8 súťažiacich z Gallus. 

            Viktória Nagyová 🥇

            Noel Horňák 🥇

            Kevin Baráth 🥈

            Matej Panev 🥈

            Matej Kováč 🥈

            Lisbet Facskó 🥈

            Nikolas Vincze 🥉

            Linda Kováčová 🥉

            Gratulujeme  🙏🍀🥋

        • Cestujeme autobusom bezpečne
          • Cestujeme autobusom bezpečne

          • Dňa 26.5.2023 sa prváci zo ZŠ Adyho 6 v Štúrove, zúčastnili výletu ZOO v Bratislave, ktorý dostali ako výhru za odmenu za pekné obrázky spoločnosti ARRIVA na tému ,, Cestujeme autobusom bezpečne ''. Cestovali novučičkým autobusom od ARRIVA v Štúrove. Touto cestou sa chceme poďakovať ARRIVA, že sme sa tohto výletu mohli zúčastniť. Výlet sa vydaril,mali sme krásne počasie,deti videli zaujímavé a zároveň nádherné zvieratá.

        • JUDO Olympiáda 3. kolo
          • JUDO Olympiáda 3. kolo

          • 20.5.2023 Judo Olympiáda 3. kolo Kolárovo. ( 230 pretekárov z 19 klubov) 

            Z počtu 8 súťažiacich, 7 umiestnení 🥇🥇🥈🥉🥉🥉🥉

            Adam Bernáth MU8-38 🥇

            Matej Kováč MU10-39 🥇

            Kevin Baráth MU10-24 🥈

            Nikolas Vincze MU10-30🥉

            Viktória Nagyová FU10-22 🥉

            Lisbet Facskó FU12-50 🥉

            Linda Kováčová FU12-30 🥉

            Gratulujeme 🤝👌🍀🥋

        • Plavecký trojboj
          • Plavecký trojboj

          • Dňa 18.5.2023 sa naši malí delfíni🐬 zúčastnili krajského kola v plaveckom 3-boji (25m voľný spôsob 🏊‍♂️, 🏊‍♀️🏊‍♂️štafeta 4x25m voľný spôsob a 🤽‍♀️vodné pólo🤽‍♂️)v Topolčanoch. Aj keď sme v našom tíme mali menšie zastúpenie, naši pretekári vyplávali až 4 medaile. Lisbet Facskó získala 🥉bronzovú medailu, Karolína Gažová skončila 5., Lara Kovácová sa umiestnila na 4. mieste. Alex Brenišin získal 🥇zlato vo svojej kategórii a Július Szabó pekné 🥉3. miesto. V štafete nás reprezentovali Alex Brenišin, Karolína Gažová, Lisbet Facskó a Július Szabó, ktorí získali 🥉3. miesto. A ako bonus k medailovej zbierke bolo 3. miesto🥉 vo vodnom póle 🤽‍♀️🤽‍♂️. Naša škola sa po sčítaní bodov umiestnila v celkovom hodnotení na krásnom 3. mieste🥉.

            ⭐️🏆Naši pretekari vynikajúco reprezentovali, bojovali a úspešne sa presadili🏆⭐️

        • Dinopark našich deviatakov
          • Dinopark našich deviatakov

          • Žiaci IX. C triedy sa nechali zlákať na hodine biológie na dobrodružné objavy sveta druhohôr, kde vládcami boli dinosaury. Ako skutočne dinosaury vyzerali? Ako žili? Odpovede na tieto otázky získali pri preberaní učiva a svoje predstavy výtvarne stvárnili modelovaním. Boli nadšení, že dobu minulú mohli spoznať aj takouto zážitkovou formou.

        • Deň Európy
          • Deň Európy

          • Deň Európy (9. mája) je oslavou mieru a jednoty v Európe. Tento deň si pripomíname výročie historickej „Schumanovej deklarácie“. V nej je načrtnutá myšlienka novej formy politickej spolupráce v Európe, pri ktorej by sa vojna medzi európskymi národmi stala nemysliteľnou. Návrh Roberta Schumana sa

            považuje za začiatok budovania spoločenstva krajín, ktoré dnes nazývame Európskou úniou.

            My sme si tento deň pripomenuli v Spojenej strednej škole, ktorej vedenie školy, pedagógovia a žiaci pripravili pestrý program s rôznymi súťažami týkajúci sa Európskej únie. Pohostili nás špecialitami, ktoré sami pripravili. Ochutnali sme tak tradičné jedlá krajín EÚ, ako napríklad nemeckú štrúdľu, klobásky, francúzske bagety a nátierky a rôzne iné pochúťky.

            Ďakujeme za príjemne strávené dopoludnie!

        • 8.máj
          • 8.máj

          • Dňa 5. mája 2023 sme sa zúčastnili s našimi žiakmi na kladení vencov pri príležitosti 78. výročia ukončenia II. svetovej vojny a víťazstva nad fašizmom v Štúrove na cintoríne padlých vojakov Červenej armády.

        • Divadelný festival
          • Divadelný festival

          • Katedra anglistiky a amerikanistiky FF UKF v Nitre organizovala 21.ročník Divadelného festivalu pre základné a stredné školy. Záštitu nad Divadelným festivalom prevzali Veľvyslanectvo Veľkej Británie a Regionálne centrum pre podporu učiteľov. Festivalu sa zúčastnila aj naša základná škola s dvoma jedinečnými divadelnými predstaveniami v anglickom jazyku. Žiaci 7.A a 7.B triedy upútali obecenstvo nielen svojou angličtinou, ale aj hereckým výkonom, vtipnými scénkami, emotívnym spracovaním príbehu a ručne vyrobenými kulisami. Našim hercom gratulujeme za ich úžasné herecké výkony. Boli ste skvelí:) 

            Marek Deme, Lili Karakán,  Liana Laurincová , Natália Lenártová, Rebeka Árendášová, Carmen Döményová, Linda Dobrocsányi, Adam Kurali, Kristína Szépová, Daniel Pap, Martin Fraňo, Jaroslav Ludvig, Jakub Smékal a Žofia Jónásová :) 

        • Štúrovská paleta  2023
          • Štúrovská paleta 2023

          • Aj v tomto roku ZŠ Adyho 6 v Štúrove ,organizovala výtvarnú súťaž Štúrovská paleta.Téma tohtoročnej Štúrovskej palety bola „Môj najlepší priateľ “ .

               Do výtvarnej súťaže sa zapojila naša škola Adyho 6,Štúrovo , ZUŠ F. Liszta Štúrovo ,ZŠ s VJM Adyho 9 Štúrovo, Špeciálna základná škola Lipová 6, Štúrovo ,ZŠ Gbelce , ZŠ Školní 2,Bruntál,ZŠ Okružní 38, Bruntál, ZŠ Kamyk , Poľsko

                Vyhodnotenie Štúrovskej palety sa konalo dňa 2.mája 2023 v Galérii  Štúrovo.

            Vyhodnotenie žiakov:

                    I. kategória:

            1.      miesto:  Liána Mocskos

            zo ZUŠ  F. Liszta v Štúrove pod vedením p. uč.: Mgr. Anny Kaplánovej

            2.      miesto: Lilien Meidliková

            zo ZŠ s VJM Adyho 9, Štúrovo

            3.      miesto: Vanesa Molnárová

            zo ZŠ Gbelce

             

                    II.kategória:

            1.      miesto: Szollosi Petra

            zo ZŠ s VJM Adyho 9, Štúrovo

            pod vedením p.uč. Mgr. Tímei Sipos

            2.      miesto: Gál Olivér

            zo ZUŠ F.Liszta v Štúrove pod vedením p.uč.: Mgr. Baranovics Róbert

            3.      miesto: Tomáš Góra

            zo ZŠ Adyho 6, Štúrovo pod vedením p.uč. Mgr. Gabriely Vavrovičovej

             

            III.          kategória – zaujímavé techniky :

            1.      miesto : Kristína Lacušková - linoleoryt

            zo ZUŠ F. Liszta v Štúrove pod vedením p.uč.: Mgr. Anny Kaplánovej

            2.miesto: Kornélia Pusztaiová

            zo Špeciálnej základnej školy Lipová 6,Štúrovo pod vedením p. uč.: Mgr.Moniky Rományikovej

            3.miesto : Karmen Pekajová

            zo Špeciálnej základnej školy Lipová 6,Štúrovo pod vedením p.uč.:Eriky Szebellaiovej

             

            Oceneným srdečne blahoželáme !!!

               Zároveň by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať pani učiteľkám a budúcemu absolventovi zo ZUŠ F.Liszta v Štúrove a žiačke 3.A triedy za peknú kultúrnu zložku, ktorú pripravili.