• Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • Riaditeľstvo ZŠ chce touto cestou poďakovať všetkým starým rodičom, rodičom, žiakom, priateľom školy ako i pedagógom, ktorí venovali svoju voľnú sobotu a zúčastnili sa chôdze, či behu Mostom Márie Valérie. 4 km zvládol každý skvelo, upevnil si svoje zdravie a zároveň svojou účasťou zabezpečil škole 1. miesto - výhru v hodnote 100 000 forintov. Ďakujeme veľmi pekne.

        • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ČOKOLÁDY
          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ČOKOLÁDY

          • Medzinárodný deň čokolády je oslavou najpopulárnejšej sladkosti na svete – čokolády. Je okamžitým zdrojom energie pre telo i dušu, pomáha odstraňovať napätie a stres a zároveň vyvoláva v človeku príjemné pocity a pokoj.

            V 7. oddelení ŠKD deti s radosťou oslávili tento deň prostredníctvom zaujímavých aktivít.  So záujmom sledovali dokument o výrobe tejto sladkej pochúťky a mali možnosť ochutnať rôzne druhy čokolád. V knihách hľadali informácie, prečítali si veselé príbehy a aj recepty s čokoládou.

             

        • Plavecký výcvik 3.ročník
          • Plavecký výcvik 3.ročník

          • Žiaci 3.ročníka absolvovali základný plavecký výcvik. Deti sa počas neho oboznámili nielen s rôznymi plaveckými štýlmi, ale aj s pomôckami, ako plávacie dosky, slížik alebo krúžky. Veľmi sa im páčili skoky do vody a najmä pobyt vo vonkajšom bazéne. Za svoju odvahu a šikovnosť si všetky deti zaslúžili mokré vysvedčenie. Veríme, že nadobudnuté vedomosti a zručnosti využijú žiaci aj vo svojich voľných chvíľach. 

        • Múzeum holokaustu v Seredi
          • Múzeum holokaustu v Seredi

          • Dňa 7.9.2023 sme sa so žiakmi deviateho ročníka zúčastnili Pamätného dňa obetiam holokaustu a rasového násilia v Múzeu holokaustu v Seredi. Žiaci sa stretli s pani prezidentkou aj s preživšími holokaustu. Vypočuli si dojímavý príbeh preživších, pána Richi Ringwalda a Herty Vyšnej, ktorí boli priateľmi na škole. Vo veku 10 rokov ich však oddelili deportácie a obaja si mysleli, že ten druhý neprežil. Napokon sa im podarilo opäť sa stretnúť po 80tich rokoch! a ich priateľstvo pokračuje.Nesmieme zabudnúť, k akým krutým a neľudským činom vedie nenávisť. Nenávisť, ktorá začína myšlienkou, slovom...

        • Zahájenie školského roka
          • Zahájenie školského roka

          • Po 2 mesiacoch odpočinku a "ničnerobenia" sme s ťažkými nohami kráčali do školy. Bohatí na prázdninové zážitky sme 4.septembra zasadli do lavíc .Po krátkom príhovore p. riaditeľky, ktorá privítala žiakov, rodičov a priateľov školy, sa pozornosť uprela na našich nových prváčikov. Pani triedne učiteľky pred všetkými rodičmi prečítali ich mená a zaviedli do tried. Na otvorení školského roka sa zúčastnila p. viceprimátorka Mgr.Dominika Blaháková.

        • Letná škola
          • Letná škola

          • 1.deň

            v Letnej škole bol plný zábavy. Začali sme športovými aktivitami na školskom dvore a potom sme sa presunuli do svojich tried. Po výdatnej desiate sme úspešne zvládli hodinu slovenského jazyka a tešíme sa na zajtrajšie pokračovanie.

        • Zábava s matematikou
          • Zábava s matematikou

          • V dňoch 10. - 14. 7. sme sa zúčastnili letného sústredenia s matematikou. Okrem zdolávania príkladov sme využili čas aj na šport, zábavu pri spoločenských hrách, vyskúšali sme orientáciu pri hľadaní pokladu vonku a odbehli sme si ešte aj do Hurbanova do hvezdárne preskúmať hviezdy a škvrny na slnku.

        • Turisticko-historický tábor
          • Turisticko-historický tábor

          • 1.deň

            Dňa 10.07.2023 sa začalo spoločné dobrodružstvo našich turistov. Navštívili národnú kultúrnu pamiatku - Vodný mlyn v Kolárove. Prostredie bolo rozprávkové. Vypočuli si zaujímavú prednášku o vzniku vodných mlynov, ich fungovaní, živote mlynárov i o výrobe múky. Prírodu v okolí mlyna objavovali na náučnom chodníku prostredníctvom informačných tabúľ. Každý turista dostal svoj turistický denník. Ste zvedaví, čo si doň píšu? To sa dozviete neskôr...

            2. deň

            Naši turisti dnes navštívili významné historické mesto Ostrihom. Vláčikom (ďakujeme rodine Tabaovej a skvelému pánovi vodičovi-rušňovodičovi) sa previezli po meste a cieľovou zastávkou bola Bazilika svätého Štefana. Dozvedeli sa niekoľko zaujímavostí, nie len o bazilike, a mohli si vychutnať neobyčajný pohľad na naše mesto a jeho okolie. Do svojich denníkov si poznačili trasu, základné informácie a nakreslili monumentálnu stavbu. Z baziliky prešli takzvanou "mačacou cestičkou" do historického centra a pešo sa vrátili do školy. Cestou sa osviežili zmrzlinou. Na koniec dňa mali ešte zopár síl, a tak si vymysleli svoje vlastné spoločenské hry. Tie si však zahrajú až nasledovné dni.

            3. deň - Lodenica

            ​​​​​​​Naši turisti si dnešný deň užili v lodenici pri Dunaji. Nezabudli ani na svoje denníky. V ohnisku rozložili oheň a pustili sa do opekania. Pochutili si na špekáčikoch či párkoch. Po dobrom obede si oddýchli a nakoniec sa osviežili v Dunaji. Bahenné zábaly, skoky do vody, stavba hradov, hľadanie "pokladov"...bola to zábava!

            4. deň - "Majster kuchyne"

            ​​​​​​​Múka, vajce, mlieko, olej, droždie, voda, cukor, soľ...iba niekoľko základných surovín, ktoré už aj v minulosti používali naši predkovia v kuchyni. Aj naši turisti sa dnes vybrali na cestu za tajomstvom kuchyne a z týchto "obyčajných" surovín si pripravili dobroty. Každý si urobil svoju vlastnú pizzu a pochutili si aj na palacinkách s lekvárom či lieskovým krémom. V skupinkách si zahrali aj hru, ktorú sami vymysleli. Nezabudli ani na svoje denníky. Na konci dňa sa osviežili nanukom. Zajtra ich čaká cesta autobusom a posledné dobrodružstvo.

            5. deň - Jaskyňa Driny, Smolenický zámok

            ​​​​​​​Posledný deň tohtoročného tábora si naši turisti užili naplno. Prvou zastávkou bola jaskyňa Driny v Malých Karpatoch. Po prechádzke lesnou cestičkou a zdolaní 92 schodov objavili krásu a silu prírody. Prešli 450 metrov a 151 schodov v útrobách jaskyne. Poslednou zastávkou bol Smolenický zámok. Nahliadli do tajomných komnát, oboznámili sa s históriou zámku a po prekonaní 99 schodov si vychutnali nádherný pohľad na okolie zámku. Z výletu si odniesli magnetky, menšie suveníry a veríme, že aj nezabudnuteľné spomienky! Všetkým prajeme krásne prázdniny plné zdravia, oddychu a zážitkov!

        • Tábor HARRY POTTER
          • Tábor HARRY POTTER

          • 1.deň

            Dnes sa začal tábor plný dobrodružstva a zábavy.  Naši malí čarodejníci prišli na Rokfort podobne ako vo filmovom spracovaní. Triediaci klobúk pomohol čarodejníkov rozdeliť do jednotlivých fakúlt. Stihli rozlúštiť tajničku v runovom písme, ale nenechali sa zahanbiť ani vo vedomostnom kvíze. 

            2.deň

            3.deň

            4. deň

            5. deň

        • Summer with Yogi
          • Summer with Yogi

          • Deň prvý

             

            Všetci sme sa zišli ráno pred 9. hodinou v A pavilóne. Nechýbalo ani jedno dieťa z prihlásených, čiže 35 detí a 3 učiteľky.

            Aktivita č. 1: Čakalo na nás obrovské prekvapenie zabalené v bielom obal. Skladalo sa z dvoch častí. Všetci sme s napätím očakávali, čo sa z toho vykľuje....A zrazu Yogi!!!!! Nádherný Yogi vyrezaný z kartónového papiera, ktorého nám vyrobila a darovala firma Smurfit Kappa Obaly Štúrovo, a.s. Ďakujeme!!! Všetci z neho máme nesmiernu radosť!

            Aktivita č. 2:  V malej telocvični  si všetky deti posadali do kruhu a z misky si vybrali ľubovoľný počet cukríkov od 1 do 5. Podľa toho, koľko cukríkov si vybrali, toľko viet o sebe museli povedať, samozrejme v angličtine. Deti to zvládli výborne a pani učiteľka Špek Šimonová sa z toho veľmi tešila. Škoda, že sa neznámkovalo, všetci by dostali jednotky!

            Aktivita č. 3:  Presunuli sme sa na školský dvor na trávu. Do kruhu sme si poukladali karimatky, vyzuli tenisky, pripravili fľašky s vodou a mohla sa začať hodina jogy. Pani učiteľka Kuraliová nám najprv vysvetlila význam tohto cvičenia, na čo je zameraná a prečo je taká obľúbená medzi ľuďmi na celom svete. A potom sme začali pomaly cvičiť...krok po kroku nám trpezlivo vysvetľovala jednotlivé cvičenia, ako treba dýchať, držať telo, pohybovať rukami, nohami....Navonok jednoduché cvičenia veru také jednoduché neboli a po hodine sme cítili celé telo.

            Aktivita č. 4:  Po telesnej a duševnej námahe sme sa na ňu veeeeľmi tešili! Vybalili sme si desiate a s chuťou sa do nich pustili. Medzitým nám pani učiteľky nakrájali čerstvé ovocie, ktoré nám ráno boli nakúpiť: jablká, broskyne, banány a hrozno zmizli raz-dva. Dorazili sme sa ešte cukríkmi a cereálnymi vankúšikmi.

            Aktivita č. 5: Pani učiteľky nás rozdelili do 7 skupín po 5 detí. Každá skupina dostala veľký výkres, voskovky a ceruzky. Ich úlohou bolo nakresliť Yogiho pri nejakej aktivite. Deti boli veľmi tvorivé, mali super nápady, ktoré nám zajtra odprezentujú v anglickom jazyku.

            Ale to až zajtra, pretože ani sme sa nenazdali a bolo 12 hodín. Cítili sme sa skvele a tešíme sa na zajtra!

            Deň druhý


            Aktivita č. 1:  Upršané počasie nám trocha zmenilo plány...museli sme sa nasťahovať na horné poschodie. Nevadí. Hneď na úvod sme začali jogou. Dnes sme trocha pritvrdili, cviky boli náročnejšie a aj sme dlhšie cvičili. (....ešteže je zajtra voľno....asi budeme cítiť celé telo....)

            Aktivita č. 2:  Zjedli sme toho veľa....od cvičenia sme riadne vyhladli....všetko, čo sme si priniesli z domu, aj to, čo nám pripravili pani učiteľky. Opäť ovocie, tento raz nechýbal ani obrovský melón....nezostalo z neho nič...

            Aktivita č. 3:  Zo včerajška sme v skupinkách dokončili plagáty Yogiho a každá skupinka potom odprezentovala pár vetami v angličtine, čo Yogi na tom ich plagáte robí. Všetky deti boli odmenené „medvedíkovými“ cukríkmi.

            Aktivita č. 4:  Opäť na nás čakalo prekvapenie. Pani učiteľky nám nechali vyrobiť krásne šálky s obrázkom Yogiho. Hneď sme aj ich aj otestovali, vypili sme z neho pomarančový džús, ktorý chutil vynikajúco. A ani sme sa nenazdali a bolo 12 hodín. Ďalší super deň za nami!

            Deň tretí


            Aktivita č. 1:  Po raňajkách sme sa presunuli na dvor, počasie bolo ideálne a mohli sme začať s jogou. Pani učiteľka opäť pritvrdila...bolo to skvelé a všetci sme náročné cviky zvládli. Dokonca aj stojku na hlave. Cvičili sme vyše hodinu, ale ubehlo to neskutočne rýchlo. Tešíme sa na zajtrajšiu hodinu....až nám je ľúto, že bude posledná.

            Aktivita č. 2:  Jesť nám znova chutilo. Dnes sme si dali hrozno, čerešne, mrkvu, cereálne vankúšiky a dorazili sme sa cukríkmi, ktoré priniesli naši meninoví a narodeninoví oslávenci.

            Aktivita č. 3:  Pani učiteľka Tóthová si neodpustila čítanie s porozumením....ale našťastie bolo zaujímavé –  v hlavnej úlohe s Yogim. Zistili sme, kedy sa „presťahoval“ do Yellowstonského národného parku a čo tomu predchádzalo.

            Aktivita č. 4:   Dnes sme boli nejakí unavení, chceli sme ešte vymaľovať Yogiho, ale zistili sme, že je už veľa hodín, tak si to necháme na zajtra. Pani učiteľky nám ešte do našich krásnych šálok naliali džús, a aby nám z toľkých sladkostí nebolo zle, dali sme si ešte tyčinky.  Škoda, že ten čas tak rýchlo ubehol. Nevadí, ešte zajtra...

            Deň štvrtý

             

                         Po výdatných raňajkách sme sa presunuli na dvor, počasie nám opäť vyšlo. Slniečko sa na nás už od rána usmievalo. Začali sme cvičiť jogu. Najprv cviky, ktoré poznáme z predchádzajúcich hodín, potom nám pani učiteľka ukázala aj nové prvky. Nakoniec sme skúšali všelijaké zostavy, ktoré na prvý pohľad vyzerali krkolomne, ale zvládli sme to. Dnes sme si dali riadne do tela, cvičili sme takmer 2 hodiny. Ledva sme sa doplazili dovnútra. Sadli sme si a jedli a jedli....Pojedli sme melón, jablká, banány, mrkvu, petržlen, tyčinky, cereálie. To všetko sme zapili džúsom a ešte sme si rozdelili cukríky, ktoré sme si zbalili domov, lebo sme už naozaj nevládali...

                        Ďakujeme pani učiteľkám za týždeň plný zábavy, relaxu, ale hlavne super cvičenia jogy. Ako pamiatka nám zostane šálka s Yogim a tešíme sa na ďalší rok na jogu s Yogim!

        • Športový tábor 2023⚽️🏀🎾🏐🥏🏓🏸
          • Športový tábor 2023⚽️🏀🎾🏐🥏🏓🏸

          • 1. deň

            Dnes sa začal 4. ročník športového tábora. Deti 🧍🧍‍♀️🧍‍♂️rozdelené do 5-ich tímov sa najskôr rozcvičili a mohli si zlepšiť kondičku 💪a obratnosť. Deň zakončili súťažením v štafetových hrách🏃‍♂️🏃🏃‍♀️.

            2. deň

            Aj dnes sme si napriek počasiu perfektne zasúťažili. Vo vzduchu bolo cítiť emócie a chuť vyhrať. Nikto to ani na sekundu nevzdal a dal do toho úplne všetko.

            3.deň

            Dnešný deň sa niesol v znamení loptových hier. Družstvá súťažili vo vybíjanej🏐🏐 a futbale⚽️⚽️. Kým čakali na obed, čas si krátili hádzaním vortexu. A keďže je sviatok, dnes sme deťom pripravili pochúťku: HOT-DOG🌭🌭 a melón 🍉🍉.

            4.deň

            Dnes sme vymenili prostredie školy🏢 za prírodu⛰️🏕️🌳🌲 a v rámci dňa "Na kolesá" 🛼🛴🚲sme zamierili na hrádzu pri Dunaji a Hrone, kde si opäť zasúťažili v kolobežkovej štafete a preťahovaní lanom.

            5. deň

            Všetko sa raz končí a tak je to aj so športovým táborom. Dnes sme ukončili týždeň športu hľadaním pokladu.💰🏺💰🏺💰 Úlohy boli náročné a družstvá sa riadne zapotili....no ale odmena bola o to sladšia.🍬🍭🍬🍭🍬🍭 Na záver sme všetko vyhodnotili a rozdali odmeny a už sa tešíme na budúci rok.

        • Anglický tábor 2023
          • Anglický tábor 2023

          • 1.deň

            Na tento týždeň sme sa veľmi tešili.Čaká nás veľa aktivít, dobrodružstiev, prekvapení,ale hlavne si osvojíme novú anglickú slovnú zásobu. Naše priateľstvo sme spečatili náramkom priateľstva,vystrojili sme si párty tak,ako sa patrí a vyrobili sme si koruny, ktoré charakterizovali každého z detí. Samozrejme, že nechýbal spev,tanec i trocha gymnastiky.

            2.deň

            sa niesol v znamení predpovede počasia. Počasie s nami excelentne spolupracovalo, pršalo, bolo oblačno, polooblačno aj slnečno. Z detí sa stali meteorológovia, vyrobili si znaky počasia a naučili sa novú slovnú zásobu. Pre usilovné a šikovné detičky bola prekvapením cesta vláčikom a zmrzlina. Už sa tešíme na štvrtok!

            3.deň

            sa niesol v znamení hľadania pokladu a osvojovania si novej slovnej zásoby. Tento deň sme si poriadne užili a unavení sme si sadli k vynikajúcemu obedu,aby sme načerpali nové sily.

            4.deň

            Anglický tábor sme ukončili návštevou kaštieľa v Belej. Sprievodca nám ukázal prekrásny interiér kaštieľa, porozprával nám o histórii a predstavil nám majiteľov. Pohostili nás voňavým croissantom a limonádou. Neskôr sme sa prešli po parku, pozreli sme si zvieratká a nakŕmili sme rybičky. Na detskom ihrisku sa deti vyšantili a plní zážitkov sme sa vrátili do školy. Tento týždeň sme sa veľa naučili a tešíme sa na stretnutie opäť.

        • Triedny výlet 6.A
          • Triedny výlet 6.A

          • Žiaci 6.A triedy navštívili najstaršiu mincovňu na svete v Kremnici. Ako suvenír si domov zobrali vlastnoručne vyrazenú mincu. Ďalšou zastávkou triedneho výletu bol náučný chodník Zvonička pri Novej Bani s výstupom k Rozhľadni Háj, odkiaľ sa  vyskytol nádherný pohľad na pohorie Vtáčnik. Po mierne náročnej túre prišla zaslúžená kofola. Nech rozprávajú radšej obrázky :)

        • Memoriál A. Laczaovej
          • Memoriál A. Laczaovej

          • Dnes, žiaci 5. ročníkov sa zúčastnili MEMORIÁLU A. LACZAOVEJ . Statočne bojovalo každé futbalové družstvo. Víťazom tohtoročnej súťaže sa stala 5.A trieda. 

             Ocenenie prišiel odovzdať syn PaedDr. Laczaovej pán Ing. Martin Lacza.

            Víťazom gratulujeme.

        • Triedny výlet 8.A
          • Triedny výlet 8.A

          • Potrebujete sa zbaviť prebytočnej energie? Aj VIII. A trieda to potrebovala....a preto sme si vybrali miesto nášho  triedneho školského výletu Cyberjump Trambulin Park Budapest.  Toľko  trampolín na jednom mieste si ani len neviete predstaviť! Malé, veľké, stredné...chcete si zahrať futbal, basketbal, vybíjanú? Žiadny problém! Tu sa to dá! Hodina intenzívneho skákania veru dala zabrať aj našim športovcom, ktorí to brali ako dobrý tréning. Ich prepotené tričká boli dôkazom toho, že keď sa do nejakého športu pustia, idú do toho naplno. Potom aj kebab a hamburger chutia lepšie! Bol to skvelý deň, ktorý sme si neskutočne užili!

        • Divadelná Nitra - My mother
          • Divadelná Nitra - My mother

          • Predstavujeme Vám naše jedinečné divadelné scénky, ktoré nám poslali z Divadelnej Nitry. Našim žiakom ešte raz gratulujeme za úspešné reprezentovanie našej školy.