• "O rastlinách, zvieratách a ľuďoch"
          • "O rastlinách, zvieratách a ľuďoch"

          • Po víkendovom "jarmočení" sme sa dnes dostávali do "tempa" divadelným predstavením v MsKS v Štúrove. Podujatie pre nás zorganizovala mestská knižnica. Tety z knižnice nám zabezpečili predstavenie - "O rastlinách, zvieratách a ľuďoch". Vtipná rozprávka s napínavým príbehom deti zaujala, herci šikovne vtiahli obecenstvo do deja, čím program spestrili. Protagonistami boli herci Nového divadla v Nitre.

        • Beseda s policajtkou
          • Beseda s policajtkou

          • Dňa 3.10. prvákov navštívila nadporučíčka Mgr. Zuzana Košťálová z PZ v NZ . Témou besedy bola Bezpečnosť na ceste. Prváčikovia si obohatili svoje vedomosti v oblasti dopravnej výchovy. V pracovných zošitoch riešili rôzne úlohy, ktoré im pani policajtka priniesla. Deti aktívne spolupracovali a z besedy boli nadšené.

            Pani nadporučíčka Mgr. Zuzana Košťálová z PZ v NZ navštívila aj žiakov štvrtého ročníka. Riešili spolu tému šikany a kyberšikany. Pani policajtka vysvetlila žiakom tieto dva pojmy na konkrétnych príkladoch. Zároveň sa dozvedeli dôležité informácie o týchto sociálno-patologických javoch – boli im ozrejmené hlavné znaky ako rozoznať šikanu a kyberšikanu, ako reagovať, keď sa stanú jej terčom, príp. keď sa stanú jej svedkami. Žiakov téma veľmi zaujala, aktívne sa zapájali a z besedy si odniesli množstvo dôležitých informácií. 

        • Judo Gallus
          • Judo Gallus

          • Dňa 29.9.2024 sa v Galante uskutočnilo 4.kolo prípraviek žiakov a žiačok.

            Judo  Club Gallus reprezentovalo 6  žiakov.

            U9-27 Tomáš Izsák 🥇

            U9-50 Adam Bernáth 🥇

            U13-38 Linda Kováčová 🥇

            U11-50 Matej Kováč 🥈

            U11-42 Nikolas Vincze 🥉

            Všetkým  srdečne gratulujem za vzornú reprezentáciu.

            Judo viac ako šport 🍀🥋.

        • Beh cez Most Márie Valérie
          • Beh cez Most Márie Valérie

          • Riaditeľstvo školy by sa chcelo poďakovať všetkým rodičom,starým rodičom ,žiakom i pedagógom,ktorí sa rozhodli  túto upršanú sobotu zúčastniť Behu mostom. Podporili ste svoje zdravie a svojou účasťou ste prispeli i k oceneniu, ktoré škola získala .Ďakujeme.

        • European Day of Languages
          • European Day of Languages

          • 26.septembra sme si pripomenuli Európsky deň jazykov. Cieľom tohto dňa je podporovať štúdium cudzích jazykov a zdôrazniť jazykovú a kultúrnu rozmanitosť Európy. 

            Vybrali sme sa do školskej ulice s projektom StreetArt - žiaci vytvorili odkazy s pozdravmi a výrazmi v rôznych jazykoch  spolu aj s vlajkami daných štátov.

        • Hodžov novinový článok
          • Hodžov novinový článok

          • V roku 2024 vyhlásila ZŠ s MŠ Milana Hodžu z Bratislavy už 17. ročník literárnej súťaže Hodžov novinový článok spolu s vydavateľstvom SAV – VEDA pri príležitosti Dní M. Hodžu. Témou 17. ročníka pre žiakov základných a stredných škôl bola tento rok myšlienka slovenskej vedkyne a botaničky Izabely Textorisovej: „Ako môže človek nájsť zmysel v každodennej drobnej práci a ísť za svojím cieľom.“ Do súťaže sme  v máji prihlásili práce našich dvoch žiačok  - vtedy ešte siedmeho ročníka – Víktórie Szekérovej a Sofie Kardošovej. Obe práce sa dostali do užšieho finále a úvaha Sofie, ktorej dala názov Šport – môj život, si vyslúžila výhru v podobe ocenených súťažiacich v Zlatom pásme ako najmladšia zo všetkých prihlásených žiakov nielen zo Slovenska, ale aj zo Srbska a Ukrajiny. Tento úspech, na ktorý je naša škola patrične hrdá, bol ocenený dňa 24. 9. 2024 na slávnostnom odovzdávaní vecných cien, diplomov a čestných uznaní v Pálffyho paláci v Bratislave. Sofii srdečne blahoželáme!

            Víťazná úvaha

             

            Meno: Sofia Kardošová

            Vek/ročník: 13/7.

             

            Šport – môj život

            Ako môže človek nájsť zmysel v každodennej drobnej práci a ísť si za svojím cieľom? Táto otázka zaujíma veľa ľudí, no nie každý na ňu dostane odpoveď. V tejto téme majú lepší prehľad športovci, či už na amatérskej úrovni, ako som aj ja, alebo vrcholoví, ktorí ten svoj vytúžený cieľ už dosiahli. Neznamená to však, že ten, kto nešportuje, nemôže dosiahnuť svoj cieľ v inej oblasti. Pre mňa je ale zmyslom k dosiahnutiu cieľa šport, pretože ten je mojou každodennou súčasťou už niekoľko rokov.

            Rýchlostná kanoistika – vodný šport, ktorý vyžaduje množstvo úsilia, odriekania a tvrdej driny. Začala som sa mu venovať ako osemročná. Zamilovala som si ho hneď. Mojím cieľom bolo zo začiatku udržať sa v lodi a naučiť sa správnu techniku. Zo začiatku sa mi  zdalo nemožné to dokázať, ale postupnou každodennou prácou a malými krokmi sa mi to podarilo. Jeden malý cieľ bol splnený. Bolo nutné stanoviť si ďalší. Keď som už toľko času venovala tréningom, chcela som sa neustále zlepšovať, zrýchľovať a zúčastňovať sa pretekov. Zvládnem to? Častokrát som si položila túto otázku. Má to vôbec zmysel? Budem sa týmto športom živiť? Ďalšie otázky, ktoré som si kládla a kladiem neustále. Možno sa ním živiť nebudem, ale zatiaľ ma napĺňa, milujem Dunaj, okolitú prírodu okolo neho, čerstvý vzduch....a potom ten slastný pocit, keď sa mi na pretekoch podarí byť na stupňoch pre víťazov. Ten pocit je neopísateľný. Vtedy si uvedomím, že som dosiahla ďalšie malé ciele, že sa oplatí toľko času obetovať tréningu. Čo bude mojím ďalším cieľom? Aké preteky a kedy nasledujú? Motivácia mi určite nechýba. A tých priateľstiev, ktoré som za tie roky nadviazala! S kajakármi z celého Slovenska! Dievčatá sú síce mojimi súperkami, ale len počas samotnej jazdy na vode. Tam naše súperenie končí a rozprávame sa o všetkom, čo našu generáciu „trápi.“ Zistili sme, že máme podobné „problémy.“ Dokážeme sa rozprávať nielen o športe, ale aj o hudbe, filme, nešťastných láskach, ba dokonca aj o škole. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa na preteky tak teším.

            Som žiačkou siedmeho ročníka. Som zároveň športovkyňou, ktorá trénuje takmer každý deň. Ale to neznamená, že mám v škole nejaké úľavy. Nemám. Som veľmi ctižiadostivou študentkou a mojím cieľom v každom ročníku je mať samé jednotky. Nie je to vždy jednoduché. Po tréningoch bývam unavená, ale učenia je na každý deň dosť. Preto si dávam maličké, také moje ciele na každý deň...zvládnuť písomku z matiky, naučiť sa vzorce z chémie, vedieť recitovať báseň z literatúry...Nie vždy sa „zadarí.“ Samozrejme. Som len človek. Dieťa. Dieťa, ktorému sa nie vždy chce, nie vždy má chuť sa učiť, trénovať... Bývam unavená a naštvaná, keď mi niečo nevyjde. Musím sa znova namotivovať.

            Veľmi rada pozerám filmy o športovcoch, ktorí dosiahli úspechy na vrcholných podujatiach. Púšťam si videá s našimi kajakármi, ktorí boli úspešní na majstrovstvách Európy, sveta i na olympijských hrách. Sú mojím vzorom a obdivujem ich za trpezlivosť a chuť si znova a znova sadať do kajaku a ukrajovať na vode kilometre a kilometre... To nedokáže každý. Možno sa to ani mne nepodarí. Možno príde zranenie, možno ma prejde chuť do tréningov, možno.....ktovie? Ale spravím všetko preto, aby som bola úspešná. To je mojím obrovským cieľom.

            A ak to nevyjde? Aj s tým počítam. Budem sa venovať štúdiu. Keďže sa pomaly blíži koniec školského roka, mojím cieľom je mať na vysvedčení samé jednotky. Pomalými krokmi sa k tomuto cieľu približujem. Ten istý cieľ si dám v ôsmom i deviatom ročníku. A potom uvidím, kam ďalej. To už bude môj vyšší cieľ.

            Má teda každodenná drobná práca zmysel? Určite má! Každý jeden cieľ, ktorý dosiahneme, nás posúva vpred a my si stále stanovujeme nové ciele. Tak si za nimi poďme a na konci nás určite čaká odmena za našu trpezlivosť a snahu!

        • Plavecký výcvik - 3.B
          • Plavecký výcvik - 3.B

          •  

            Naši tretiaci absolvovali prvý deň plaveckého výcviku. Dnešný deň patril zoznamovaním sa s vodou v bazéne, v ktorom budú od zajtra "drviť" plavecké spôsoby. Teta Gabika(Vevurková) nám pripravila výbornú "zoznamovačku". S príjemným pocitom, trochou únavy, ale spokojní, sme odchádzali do školy. Tešíme sa na zajtra.

            2. deň

            3.deň

            4.deň

            5.deň

        • Plavecký výcvik - 3.A
          • Plavecký výcvik - 3.A

          • Žiaci 3.A dnešným dňom začali plavecký výcvik, kde ich bude teta Gabika celý týždeň učiť základy rôznych plaveckých štýlov. Ako sa im darí si môžete pozrieť na fotkách ,ktoré budú každý deň pribúdať.

            1. deň

            2. deň

            3. deň

            4. deň

            5. deň

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

          • Dnes nás poctila svojou návštevou Súkromná umelecká škola Kataríny Pappovej. Rozbiehajúci sa školský rok nám spríjemnila bohatým umeleckým programom. Mladí nádejní umelci sa prezentovali pestrým umeleckým šarmom. Úmyslom bolo osloviť "naše" deti a ponúknuť im štúdium na umeleckej škole. Pripravili nám skutočný umelecký zážitok.

        • Slávnostné zahájenie školského roka 2024/2025
          • Slávnostné zahájenie školského roka 2024/2025

          •  

            V pondelok 2.septembra sme po dvoch mesiacoch začali nový školský rok. Za prítomnosti množstva rodičov,  ale hlavne našich prváčikov bolo otvorenie ešte emotívnejšie. Do lavíc nastúpilo 50 prvákov do troch tried. Svojou prítomnosťou nás poctili viceprimátorka mesta Mgr. Dominika Blaháková, pán kaplán Mikuláš Šurin. Všetkým prajeme veľa úspechov, aby sa darilo našim prvákom a úspešné ukončenie našim deviatakom..

        • Školička
          • Školička

          • V dňoch 21.8. a 23.8. sme privítali našich budúcich prváčikov v Letnej školičke. Zvítali sa so svojimi spolužiakmi, zatancovali si a zacvičili, predviedli svoje schopnosti a zručnosti. Už sa na nich tešíme v septembri.

        • Turisticko-historický tábor
          • Turisticko-historický tábor

          • 1. deň

            Turisticko-historický tábor Dňa 08.07.2024 sa začala dobrodružná cesta našich turistov. Ich prvou zastávkou bola obec Bíňa, do ktorej sa odviezli vláčikom. Oboznámili sa s históriou obce a rotundy.Po návrate si vedomosti overili v kvíze, ktorý si sami vytvorili. Svoje zážitky si zapísali do denníčkov.

            2.deň

            Druhá zastávka turistov - Slovenská ústredná hvezdáreň Hurbanovo. Spoznali jej históriu a prostredníctvom prezentácie a rozprávky sa ocitli vo vesmíre a pri vzniku sveta i človeka. Nezabudli na svoje denníčky a na pamiatku si odniesli magnetky.

            3.deň

            Turisticko-historický tábor Tretí deň našich turistov sa niesol v znamení súťaženia v rôznych zaujímavých disciplínach. Opiekli si špekáčiky a osviežili sa sladkým ovocím i nanukom. Do denníčkov si pozapisovali zážitky tohto dňa.

            4.deň

            Turisticko-historický tábor Ďalšie kroky turistov viedli do Komárna. Pozreli si komárňanskú pevnosť, prešli sa tmavými chodbami i labyrintom. Po krátkom oddychu na námestí ich čakalo prekvapenie - Laser aréna Komárno, kde si v tímoch vyskúšali hru a na pamiatku si odniesli magnetku z pevnosti a ceruzku z arény. Domov sa vrátili plní zážitkov.

            5.deň

            Posledný deň tábora si turisti užili vo Zvolene. Navštívili Zvolenský zámok, kde sa počas prehliadky zoznámili s jeho minulosťou a prítomnosťou. Pri riešení rôznych úloh z detského sprievodcu sa naučili niečo nové o histórii, architektúre i výtvarnom umení. V neďalekom Hronseku zavítali do Dreveného artikulárneho kostola, ktorý je zapísaný do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. So suvenírmi, spomienkami a únavou sa vrátili domov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa k nám pridali a želáme pohodové prázdniny!

        • Pirátsky tábor
          • Pirátsky tábor

          • 1. deň

            Malí piráti sa dnes nalodili ku svojim kapitánkam a začal sa päťdňový pirátsky tábor ŠKD. Deti sa najprv museli prebrodiť cez more plné žralokov, preplávať a zdolať nástrahy mora. Vlastnoručne si zhotovili pirátske klobúky, kompas, meče a ďalekohľady. Za odmenu získali všetci zlaté mince a pre ich potešenie aj čokoládové toliariky. A zajtra nás čakajú ďalšie výzvy, na ktoré sa už teraz tešíme.

            2. deň

            3. deň

            Malí piráti preukázali svoju kreativitu pri zhotovovaní ďalších potrebných pomôcok a pirátskych predmetov, ktoré sme využili pri rôznych aktivitách včera aj dnes. Súťažili sme, nacvičovali spoločný tanec, pripravili plte z drievka a vyfarbovali pirátsku mapu. Za odmenu sme opäť získali zlaté toliariky a keďže sme splnili všetky úlohy, zajtra sa pustíme do hľadania pokladu. Jupiii!

            4. deň 

            Konečne nastal dlhoočakávaný deň... hľadanie pokladu! Piráti museli vyriešiť zadania na stanovištiach, riešiť rébusy a za odmenu si odniesli POKLADY, ktoré si odniesli ako spomienku na pirátsky tábor. Najväčšiu radosť mali malí maškrtníci z mafiniek a zo spoločne odtancovanej zumby. Na pamiatku im okrem krásnych zážitkov zostanú náramky, rámiky s originálnymi fotkami seba samých a všetkých vlastnoručne zhotovených doplnkov. A nevieme sa dočkať zajtrajšieho výletu do Tropikária. O 8.00 NA PALUBUUUU!

            5.deň

            Krásny záver pirátskeho tábora! Výlet do Tropikária vyšiel na jednotku. Malí piráti sa nielen dobre cítili, ale sa aj ukážkovo správali. Užili sme si spoločnú cestu...je to iné ako s rodičmi, veľa sme sa smiali, veľa sme toho videli a dôkazom toho sú perfektné fotky. Verím, že zážitky z celého týždňa v nás zostanú navždy. Krááásne prázdniny Vám želajú pani učiteľky a pani vychovávateľky, ktoré prežili s malými pirátmi veľa radosti a zábavy.

        • SAFARI camp
          • SAFARI camp

          • 1.deň

            Dnešným dňom sme zahájili naše dobrodružstvo a spoločne sme sa vydali na Safari. Prešli sme sa pralesom, kde sme stretli množstvo exotických zvierat, vyrobili sme si ďalekohľad, pomocou ktorého sme zvieratká pozorovali. Nechýbali ani tajničky, spoločenské a rolové hry ani tanec. Naučili sme sa pomenovať zvieratká v angličtine. Deň sme zavŕšili výborným obedom. Tešíme sa na zajtra, kedy nás čaká výlet do Pantera parku.

            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať Smurfit Kappa Obaly Štúrovo za poskytnutú pomoc, vďaka ktorej sme mohli náš tábor zrealizovať a vyčariť tak úsmev na tvárach našich detí.

            2.deň

            Naša dnešná cesta za dobrodružstvom smerovala do Turej do Pantera Parku. Videli sme tu veľa zvierat. Najviac nás zaujali levy, tigre či opice. Veľkú radosť sme mali zo surikát a zajačikov, ktoré sme mohli aj nakŕmiť. Slovnú zásobu v angličtine sme si obohatili o nové názvy niektorých zvierat. Domov sme sa vrátili spokojní a bohatší o nové zážitky.

            3.deň

            Dnes sme mali plné ruky práce. Ráno sme si vyrobili zvieracie čelenky, zahrali sme si rolové hry a spoločne sme si zatancovali. Našli sme si čas aj na konverzáciu v angličtine. Potom sme sa presunuli na dvor. Tu nás čakali rôzne športové súťaže ktoré sme s ľahkosťou zvládli. Veru ani jedno družstvo sa nedalo zahanbiť. Už teraz sme zvedaví na zajtrajšie vyhlásenie výsledkov.

             

            4.deň

            Posledný deň nášho Safari campu sme si poriadne užili. Vyrobili sme si zoo pasy a fotoaparáty.  Spoločne sme si zatancovali a zaspievali. Vláčikom sme sa previezli po meste a pochutnali  si na sladkej zmrzline. Na záver sme  vyhodnotili včerajšie súťaže. Keďže boli všetky deti veľmi šikovné, každý si bral domov zaslúženú odmenu.

            Dnešným dňom sa naše safari dobrodružstvo skončilo. Veríme, že sa každý cítil dobre a vybláznil sa do sýtosti. Všetkým deťom ďakujeme za účasť a prajeme ešte pekné prázdniny. 

        • ⚽️🎾Športový tábor🏀🏐
          • ⚽️🎾Športový tábor🏀🏐

          • 1. deň

            Dňa 1.7.2024 sa začal športový tábor. 1. deň si tímy zasúťažili v parkúre, hode na presnosť, štafetovej súťaži "šikovné ruky" a v pretekoch na vozíkoch. Popri dobrej nálade si zbierali body, ktoré budú spočítané na konci týždňa  a podľa nich budú určení víťazi. Tešíme sa na druhý deň.

            2.deň Loptové hry

            3.deň - Na kolesách

            4.deň

        • Summer with Yogi
          • Summer with Yogi

          • 1.deň

            Po výdatnom zimnom spánku sa Yogi opäť prebudil a už sa nevedel dočkať cvičenia s deťmi. Na prvýkrát vydržali až hodinu😊Potom sa unavení,ale spokojní výdatne posilnili ovocím a zdravými dobrotami.

            Nasledovala zábavná chvíľka angličtiny, kde deti opravili slovnú zásobu na tému zvieratá. Tešíme, čo nám prinesie zajtrajší deň. 🧘‍♂️🧘‍♀️🧘

            2.deň

            Yogi dnes prišiel s miernou "svalovkou",ale keď zbadal krásne tričká, hneď bolo po nej! Tričká nám všetky sadli ako uliate a ako sa v nich cvičilo!!! Vydržali sme o 15 minút viac,ako včera! 😊Aj sme veru viac vyhladli. Zasúťažili sme si v skladaní anglických slovíčok-Scrrabble. Víťazí, ale aj všetci ostatní boli odmenení sladkosťami.

            Tešíme sa už na zajtra!!!!

            3 deň:

            Ráno sme zistili, že cvičenie jogy naozaj zaberá. Yogi totiž prišiel s oveľa menším pupkom ako včera a my sme zistili, že máme aj také svaly, o ktorých sme vôbec netušili. Dnes sme opäť zamakali. Pani učiteľka pridala náročnejšie cviky,ale skonštatovala, že sme veľmi učenliví.

            Po vyše hodinovom cvičení sme zásobili svoje telá vitamínmi v podobe ovocia,zeleniny a cereálií.

            Potom prišlo na rad posilnenie našej šedej mozgovej kôry. Čakal nás totiž dosť náročný anglictinársky kvíz o zvieratách. Keďže sme ho všetci zvládli, pani učiteľky nás odmenili sladkosťami.

            Zajtra nás čaká posledný deň, ktorý bude určite plný prekvapení. Veľmi sa naň tešíme!

            4. deň:

            Ráno nás Yogi prekvapil svojou vyrysovanou postavou💆‍♂️ a  tešil sa na cvičenie, hoci vedel,že dnes bude náročnejšie ako včera.Dokonca si zavolal aj svojho dvorného  fotografa,takže niektoré fotky sú naozaj profesionálne!😊

            Po skutočne náročných cvikoch sme dnes zjedli všetko.....a aj sme "zhrešii"....nevadí, zaslúžili sme si!☺️A nanuky boli vynikajúce!😉

            Nakoniec sme si v skupinkách pod prísnym Yogiho dohľadom zasúťažili v spoločenských hrách. Víťazi, čiže všetci 🫠,sme boli odmenení sladkosťami. 

            4 dni prázdnin máme za sebou, ale neľutujeme ani 1 deň strávený v škole s Yogim.Ďakujeme pani učiteľkám za bohatý program a starostlivosť, ktorou nás zahrnuli.🥰Cítili sme sa všetci vynikajúco, a teraz hor sa na prázdniny!!!!!

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • Na konci školského roka škola dostala v rámci projektu Školske ovocie-PVO ovocné stromčeky aj záhradné náradie.Ďakujeme. Veľmi sme sa im potešili,stromčeky žiaci zasadili a starostlivo polievali.Dúfajme, že budúci rok nás odmenia svojím ovocím -hruškami,marhuľami a broskyňami . 

        • Rozlúčka deviatakov
          • Rozlúčka deviatakov

          • "Stále sa niečo začína, každý deň sa niečo končí...."spieva sa v známej pesničke skupiny Elán  Áno, taký je život...

            Jedna etapa života sa skončila aj našim deviatakom. Krásnou rozlúčkovou slávnosťou v areáli školy si uctili svojich učiteľov, vychovávateľky, kuchárky, nepedagogickych zamestnancov i rodičov. S láskou si zaspominali na deväť rokov, ktoré prežili v našej škole. Boli to roky plné radosti, šťastia, ale aj zodpovednosti a zbierania vedomostí. 

            Milí naši Absolventi! Do ďalších štúdií Vám želáme, aby ste vykročili tou správnou nohou a vedzte, že sme tu vždy pre Vás! Veľa šťastia!