• Matematický tábor
          • Matematický tábor

          • Prázdniny sú v plnom prúde, no niektorí naši prieskumníci si trošku „započítali“ v matematickom tábore. A okrem zaujímavých príkladov relaxovali aj pri spoločenských hrách, streľbe z luku a pri stolnom tenise.

        • Summer with Yogi...again!
          • Summer with Yogi...again!

          • 1.deň

            Summer with Yogi...again! Opäť po roku sa začal tábor plný pohybu, jogy, angličtiny, zábavy, súťaženia, oddychu i sladkého, zdravého prekvapenia. Na začiatok sa jogíni v krátkosti predstavili. Svoje telo rozhýbali pri cvičení na hudbu. Po osviežujúcej prestávke v podobe jabĺčka, slivky a džúsu sa presunuli na školský dvor. Tu si zopakovali abecedu i anglické slovíčka. Na záver sa posilnili banánom a jahodami a vymysleli nové druhy zvierat, ktoré aj nakreslili. No posúďte sami...Zajtra ich čaká Yogi s ďalšími prekvapeniami!

            Druhý deň Yogiho tábora začali jogíni cvičením jogy. Niektorí z nich si pamätali cviky z minulého roka a všetky zvládli perfektne. Neskôr sa občerstvili sladkými nektarinkami a čučoriedkami. Osvieženie prišlo aj v podobe citronády. Nakoniec si každý vyzdobil, pokreslil svoje vlastné Yogi jogové tričko. Ako sa im to podarilo?

            3.deň

            Ďalší deň tábora s Yogim je za nami. Cvičenie jogy bolo aj dnes jeho súčasťou. Jogíni sa presunuli na dvor, kde si precvičili už známe i nové cviky. Ako prekvapenie ich čakal šťavnatý melón, hrozno, jabĺčko a citronáda. Okrem toho si zábavnou formou overili, ako sa vedia sústrediť, pozorovať, zapamätať si a zopakovať videné. Asi budú musieť na tom ešte trošku popracovať...čo myslíte? Ale o zábavu bolo postarané.  

            5.deň

            Posledný deň tábora Summer with Yogi again si naši jogíni pripravili krátku zostavu cvikov, medzi ktorými boli aj ich najobľúbenejšie. Pochutnali si na osviežujúcom ananáse, nektarinkách, čučoriedkach a banáne. Tekutiny doplnili multivitamínovým džúsom. Na záver boli všetci odmenení diplomom a nanukom. Milí jogíni, veríme, že ste sa cítili dobre, zabavili ste sa, pochutili ste si na zdravých dobrotách a o rok sa opäť stretneme. Boli ste super! ​​​​​​​

        • Kráľovský kreatívny tábor
          • Kráľovský kreatívny tábor

          • 1. deň

            Dnes sa začal Kráľovský kreatívny tábor. Čaká nás strihanie, lepenie... Dnes sme si zvolili kráľa/kráľovnú, ktorej sme vyrobili kostým, šperky a zhotovili zmenšeninu kráľovstva. Nezabudli sme si vymyslieť názov kráľovstva a nakresliť erb.

            2.deň

            Keďže v minulosti si ľudia na hradoch a zámkoch svietili sviečkami, my sme si dnes vyrábali a zdobili sklenené svietniky. Fantáziu a zručnosť deti využili aj pri zdobení tričiek. Vybrali sme päť najkrajších 😊

            3.deň

            Dnešný kreatívny deň si deti užili plným dúškom. Začali sme výrobou kožených mešcov, z modelovacej hmoty sme vyrábali misky, mydelničky, truhličky a náhrdelníky. Každú skupinku čakala dobrodružná úloha - záchrana zajatých princezien a úlohu ukončili  hľadaním pokladu.

            4.deň

            Pomaly sa blíži koniec...a náš kreatívny tábor sa chystáme ukončiť kráľovskou hostinou, kde nesmie chýbať sladká maškrta. Úlohou každej skupiny bolo pripraviť na zajtra chladený zákusok. Doobedie sme vyplnili tancom, zdobením drevených domčekov a maľovaním vyschnutých predmetov.

            5.deň

            Kráľovský kreatívny tábor je slávnostne ukončený!!! 
            Ráno sa deti pri tanci trochu zapotili a vyhladli. Nič sme nenechali na náhodu a už ich čakala desiata. Keďže sa slniečko predieralo spoza oblakov, dobre im padlo studené osvieženie, ktoré deti dostali od "Zmrzlina - Ahmed".
            Nakoniec na deti čakali sľúbené vyhodnotenia súťaží, sladké maškrty, prehliadka vyrobených vecí, darčeky, diplom a lúčenie... Milé deti, už teraz sa tešíme na budúci rok😊

        • Na horúcej stope so Sherlockom Holmesom
          • Na horúcej stope so Sherlockom Holmesom

          • Noc zo 7. – 8. júla sme strávili v škole „Na horúcej stope so Sherlockom Holmesom...“, kde sme pátrali v biblických príbehoch. Aj keď sú tieto príbehy známe a dávno vyriešené, skúmali sme, čo môžu povedať nám. Najskôr sme si predstavili „Knihu kníh – Bibliu“ a hneď sme začali... ako ináč... od Adama a Evy a ich synov Kaina a Ábela, kde sme zistili, že sa musíme neustále rozhodovať medzi dobrom a zlom a že záleží len na mne, k čomu sa prikloním. Potom sme už veselo tvorili. Pri ďalšom príbehu o Dávidovi a Goliášovi sme objavili, že aj keď mám ooooobrovitánsky problém, ale zverím ho Bohu, tak On sa už postará. No a aby sme mali dobré oko a pevnú ruku ako Dávid, tak sme si vyskúšali streľbu z luku. Po streľbe sme sa ocitli na svadbe v Káne Galilejskej, kde sme mali super večeru – pizzu a samozrejme tancovačku. Aj tu bola zápletka a zistili sme opäť, že  Bohu je všetko možné. V poslednom príbehu o „Emauzských učeníkoch“ sme prišli na to, že aj keď Boha nevidím, môžem mu vždy dôverovať. A tak sme vonku v tme s baterkami a podľa indícii „niečo“ hľadali a aj našli :)... 

        • Turisticko-historický tábor
          • Turisticko-historický tábor

          • 1.deň

            Prvý deň turisticko-historického tábora sa naši turisti vydali po stopách Slovanov. Navštívili hradisko Valy v Bojnej. Mali možnosť vidieť zemnice a okúsiť prírodné podmienky, v ktorých voľakedy žili naši predkovia.

            2.deň

            Naši turisti si v dnešný deň oddýchli. Počasie nebolo vhodné na plánovanú opekačku, avšak to ich neodradilo od zábavy. V skupinkách si vytvorili plagáty, na ktorých si precvičili hlaholiku a zaujímavosti z obdobia Slovanov. Posilnili sa špekačkami a deň ukončili spontánnou diskotékou. Ba dokonca majú prekvapenie...Aké? Počkajte do konca týždňa...

            ​​​​​3.deň

            Nitra. Mesto, ktoré priam dýcha minulosťou. Naši turisti dnes prebádali priestory Nitrianskeho hradu, načerpali sily v Katedrále sv. Emeráma a objavili tajomstvá Diecézneho múzea. Po prechádzke cez námestie sa posilnili obedom. Zajtra ich čaká ďalšia zastávka - Topoľčianky.​​​​​​​

            4.deň

            Park, zámok, kone, arborétum. Toto všetko sa spája s dnešným výletom našich turistov. Poslednou zastávkou boli Topoľčianky. Po oddychu v krásnom parku, ktorý patrí k Zámku Topoľčianky (národná kultúrna pamiatka) navštívili Národný žrebčín. Oboznámili sa s jeho históriou, mali možnosť sa prejsť v stajniach, kone mohli aj pohladkať, ba dokonca si pozreli ukážku španielskej jazdeckej školy. Bol to nezabudnuteľný zážitok! Deň ukončili v Arboréte Mlyňany. Nabili sa energiou prírody a objavili čarovné miesta i jazierka. Zajtra sa tábor končí, avšak nezabudnite na prekvapenie! 

            5.deň

            Posledný deň našich turistov sa niesol v znamení spomienok, oddychu, maškrtenia a zábavy. Zo svojich kresieb a fotografií vytvorili spomienkový plagát, pochutnali si na muffinoch, zmrzline, čokoládke a deň ukončili menšou diskotékou! Veríme, že s programom boli všetci spokojní a odnášajú si mnoho zážitkov, na ktoré budú s radosťou spomínať. Týmto im chceme poďakovať za dôveru.

            Boli ste super! Dúfame, že o rok sa opäť vyberieme v ústrety nových ciest. A na záver sľúbené prekvapenie! Od nás pre VÁS!  

        • FUNNY FRIENDS
          • FUNNY FRIENDS

          • 1.deň

            Jamie privítal žiakov 1.,2.,3., ročníka v anglickom tábore FUNNY FRIENDS. Rozdal im vstupenku vo forme odznaku. Deti pracovali v skupinách. Osvojili si slovnú zásobu k téme FARBY, ČÍSLA a OVOCIE. Pripravili si zdravú desiatu FRUIT LOLLY. Maľovali tričká, naučili sa pieseň IF YOU'RE HAPPY. Hrali rôzne aktivizujúce hry. Učia sa aj tanec, ale o tom neskôr...

            2.deň

            Druhý deň sa niesol v znamení tanca a spevu. Slovnú zásobu sme si rozširovali na témy TOYS a PARTS OF THE BODY. Zážitky z anglického tábora deti  zvečnili na spoločnom plagáte FUNNY FRIENDS. 

            3.deň

            Dnes sme ukončili anglický tábor FUNNY FRIENDS. 

            Zatancovali sme si a zaspievali . Vláčik nás previezol po meste . Za odmenu sme dostali skvelú zmrzlinu. Deti odišli domov spokojné a plné zážitkov.

        • Športový tábor
          • Športový tábor

          • 1.deň

            Úspešne sme odštartovali tohtoročný športový tábor. Začali sme indiánskou rozcvičkou, pokračovali koordinačnými cvičeniami a celé to zakončili turnajmi vo vybíjanej a prehadzovanej. Po takomto náročnom dni prišiel vhod chutný obed.

            2. deň

            Dnes nám počasie trošku zamiešalo karty a tak sme museli presunúť aktivity do vnútorných priestorov školy. Ale to nám vôbec neprekážalo, aby sme si opäť naplno užili súťaženie. Dnes to boli preteky na drevených F1 :) a šmýkanie na žinenkách. A keďže dnes sa v jedálni nevarilo, z trénerov sa stali kuchári a tí nám upiekli mňamkový obed.

            3. deň

            A je tu polovica nášho tábora. Po aktívnej rozcvičke nasledoval blok atletických súťaží: skok z miesta, člnkový beh, hod medicinbalom, hod na terč a štafetový beh družstiev. Po krátkom oddychu a načerpaní nových síl sme súťažili   v kognitívnych športových hrách: "Piškvorky" a " Kameň,papier,nožnice". A už tu bol koniec dňa a vytúžený obed.

            4. deň

            Predposledný deň sa začal hľadaním pokladu, kde sme si zabehali a dokonca precvičili aj morzeovku. Nakoniec sme však poklad všetci úspešne objavili. Po krátkom oddychu sa naštartovali kolobežky :) a  mohli sme ukázať našu rýchlosť a zručnosť pri vedení dvojkolesových tátošov.

            5.deň

            A je to tu - posledný deň. Dnes sme súťažili v preťahovaní lanom, štafetovom skákaní a skokoch vo vreci. Potom diskotéka, šťavnatý sladký melón a .......a vyhodnotenie !!!!! Ale v skutočnosti sme vyhrali všetci....bojovali sme z plných síl a do každej súťaže sme dali všetko. Už sa tešime nabudúce.

        • Koniec školského roka
          • Koniec školského roka

          • Dnešným dňom prišiel vytúžený koniec školského roka. Všetci sme sa stretli na jeho slávnostnom ukončení. Svojou účasťou nás poctil aj primátor nášho mesta Ing. Eugen Szabó. Za prítomnosti rodičov, širokej verejnosti a žiakov sa k nám prihovoril a spoločne s deťmi sa poďakoval pedagógom za vykonanú prácu  veľkým "ĎAKUJEME". Po rozdaní odmien sa presunuli do svojich tried, kde si prebrali vysvedčenia. Následne sa všetci "pobrali" na prázdniny. A na záver: Veľká vďaka, Vážení rodičia, za Vašu podporu a trpezlivosť s Vašimi ratolesťami. Prajem Vám všetkým na zážitky bohaté leto.

        • ŠKD
          • ŠKD

          • V utorok, 28.6. si športovci z 1.A precvičili znalosti z dopravnej výchovy a následne prakticky vyskúšali byť súčasťou dopravy. Bezpečne jazdili na bicykloch a kolobezkach, ale vyskúšali si aj úlohu dopravného policajta a chodca. Bez zranení a s úsmevom na tvári si potom oddýchli v chládku nášho hájika.